Hatha Yoga geeft je meer balans, energie, kracht, flexibiliteit en ontspanning en verbinding met jezelf.

 

Wat is Hatha Yoga?

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent verbinden/verbinding. Hatha is een samenvoeging van twee woorden: ‘Ha’ (zon) en ‘Tha’ (maan). Het is het samen- en in evenwicht brengen van de zon en de maan oftewel het maken van verbinding tussen je denken en je voelen, tussen lichaam en geest, mannelijk en vrouwelijk …

De Les

De les bestaat uit lichaamsbeweging, asana’s (yogahoudingen) ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen/meditaties. Ademhaling is de rode draad van deze lessen. Elke yogahouding wordt heel bewust gedaan met ondersteuning van je adem. Hierdoor word je je bewuster van je ademhaling en adem je dieper door. Dit is weer goed voor de doorstroming en doorbloeding van al je spieren, gewrichten en organen. Deze worden hierdoor sterker en soepeler en je organen worden schoner.

 

 

 

Hatha Yoga werkt in op diverse lagen:

Naast het fysieke vlak werken de lessen ook door op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Je ontwikkelt en vergroot je lichaamsbewustzijn en wordt je gewaar van waar je spanning ophoopt en hoe je deze kan loslaten. Net zoals je je bewustzijn vergroot aangaande patronen in je leven waardoor je deze spanningen opbouwt. Door de combinatie van bewust bewegen, ademhalen en mediteren laat je spanning en stress los, breng je je geest tot rust en bevorder je je algehele welzijn. 

Door Hatha Yoga gaat je levensenergie beter stromen, krijg je meer ontspanning, concentratie, energie en fysieke, emotionele en mentale balans.

Hatha Yoga is geschikt voor iedereen, aangezien er voor elke oefening diverse varianten bestaan en deze zijn per persoon aan te passen.

Kom langs voor een proefles en ervaar zelf de weldaad van Hatha Yoga.

Gelijk aanmelden voor een proefles of voor de reguliere lessen? Klik hier.

Klik hier voor alle lessen, lestijden en tarieven.