Blog

Joy de Lange stelt zich voor

Posted by:

Hoi allemaal,

Mijn naam is Joy de Lange, ik ben doof geboren en moeder van dochter Esmee.

Sinds een aantal jaar heb ik een CI (implantaat om te kunnen horen) en heb ik de mogelijkheid om geluiden waar te nemen die ik nooit eerder heb gehoord. Dit betekent dat ik dingen hoor (als ik mijn CI in heb) maar niet altijd herken of begrijp.

In 2015 ben ik begonnen met yoga. Al langere tijd was ik geïnspireerd door yoga doordat ik vaak het tijdschrift Happinez lees. Door drukte op werkgebied kwam het er alleen steeds niet van om ermee te beginnen. Nu ben ik erachter gekomen dat tijd voor jezelf ook erg belangrijk is.

Doordat ik al jaren de Happinez lees, was ik bekend met een aantal yogaposities. Gelukkig ben ik altijd sportief geweest (ballet, jazzballet, majorette, steps, aerobics en Zumba) en had ik het sneller onder de knie dan verwacht. Yoga heeft te maken met ademhaling, rust in de geest en ook lichamelijke rust en flexibiliteit. Misschien begrijp je wel dat tijdens een yogales communicatie over deze onderwerpen voor mij niet altijd even gemakkelijk gaat? Meestal zijn de ogen gesloten en kan ik dus niet zien wat er bedoeld wordt.

“Toch laat ik mij niet tegenhouden omdat ik doof ben en laat dat ook voor niemand een reden zijn!”

Ik heb me ontzettend in yoga verdiept via boeken, tijdschriften en het internet en zo heb ik er meer affiniteit mee gekregen. Door het zoeken op internet ben ik bij Linda van der Heide terecht gekomen. Ik kende haar nog uit mijn jeugd en vertelde haar dat ik graag yogalessen wilde volgen. De lessen van Linda inspireerden mij nog meer en ze gaven me een ontzettend fijn en blij gevoel.

Herfst 2015 ben ik samen met een goede vriend naar de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam gegaan. We hebben daar anderhalf uur Ashtanga les gehad. Dit voelde fantastisch! Marco Lagas stelde mij voor om ook yogadocent te worden en ik twijfelde geen moment. Ik vond een yoga-opleiding (power yoga level 1) en mocht zelfs mijn tolk meenemen. Als gediplomeerd docent geef ik lessen Power Yoga en diverse workshops.

Ik vind het ontzettend fijn om tot het team van Centrum Het Licht te horen, daar mijn lessen yoga voor doven en slechthorenden te geven en ik verheug me erop om jou te ontmoeten!

Namasté,

Joy

0

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Add a CommentDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op deze website ga je akkoord met onze cookie policy zoals vermeld op de website.