Blog

Verschuivingen in het menselijke bewustzijn en het effect op de buitenwereld

Posted by:

Jeetje, wat hebben we toch een storm gehad vorige week! Als je het mij vraagt dan was het toch best wel buitengewoon heftig weer voor Nederlandse begrippen. Maar niet alleen in Nederland was het raak, ook in andere werelddelen laat het weer zich ongekend onstuimig zien met intense kou aan de ene kant van de wereld en verzengende hitte aan de andere kant. Het rommelt behoorlijk in ons klimaat, getuige deze extreme weersomstandigheden. ‘Klimaatverandering’ zegt de een, ‘technologische weersbeïnvloeding en manipulatie via HAARP, chemtrails en geo-engineering’ zegt de ander. Dat er behoorlijk wat aan de hand is, is een feit … 

Maar niet alleen in ons klimaat rommelt het. Ook op veel vlakken in onze samenleving hier op aarde zien we verschuivingen, onrust, zaken die aan het licht komen welke lang onder de tafel waren geschoven. Denk hierbij aan de politieke, economische en technologische ontwikkelingen die  momenteel gaande zijn. Het ene moment horen we over de Brexit, dan is er weer ergens een aanslag of verzint een wereldleider weer een of andere situatie die de gemoederen op de wereld verhit en bezighoudt.

Vraag jij je weleens af wat er toch allemaal gaande is? Ik wel.

Hoe komt het nou dat alles zo aan het schuiven is?

We leven in een tijd waarbij er grote, interne verschuivingen plaatsvinden. Deze interne verschuiving heeft te maken met het verruimen van ons bewustzijn. Je zou kunnen zeggen dat het een ontwakingsproces uit een diepe slaap is. Over dit ontwakingsproces wordt al heel lang gesproken. In meerder oude beschavingen –  zoals de Maya’s bijvoorbeeld – wordt al gesproken over deze overgang. Sommigen noemen het ascentie naar de 5de dimensie, anderen spreken over de overgang van het vissentijdperk naar het watermantijdperk en weer anderen noemen het de ondergang van de wereld (met diverse ijkdata in het verleden en de toekomst) of wake-up call, paradigmaverschuiving van het menselijke bewustzijn … Kortom, er voltrekt zich nu een verschuiving en deze is zowel intern als extern zicht- en voelbaar.

Stap voor stap brokkelen oude systemen, denkkaders en patronen af. We krijgen weer toegang tot dieperliggende vermogens. Alles wat niet ten dienste staat van je hoogste goed, komt aan het licht. Het wordt zichtbaar en daarmee helder, je oogkleppen gaan af en je ogen openen zich. Soms voelt het alsof je op je grondvesten schudt. Bewuste en onbewuste processen komen op gang en er is beweging, beweging naar een ander bewustzijn.

Het zijn de weeën voor een nieuwe geboorte, de geboorte van jezelf. En dat is allemaal NU gaande.

Hoe komt het dat een interne verschuiving zoveel invloed heeft op onze omgeving?

Onze binnen- en buitenwereld is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alles is energie. In de kwantumfysica is aangetoond dat we onze wereld van binnenuit creëren en we invloed hebben op  onze waarneming naar de buitenwereld. Dat onze wereld pas ontstaat als wij ernaar kijken. Interessant, vind je niet? Dat is haast niet voor te stellen: de wereld ontstaat pas als jij ernaar kijkt!

Wat betekent dit dan voor onze samenleving? Zou dat betekenen dat wij invloed hebben op gebeurtenissen om ons heen? En als wij invloed hebben op onze omgeving en onze wereld van binnenuit creëren, hoe belangrijk is het dan om te onderzoeken wat wij vanbinnen voelen, wat we denken, welke bewuste en onbewuste patronen er in ons aanwezig zijn, omdat onze gedachten, gevoelens, overtuigingen en blokkades ons leven beïnvloeden? Dat je precies die situaties aantrekt die resoneren met je innerlijke staat van zijn. En dat je met een andere interne staat van zijn een andere uitkomst in je omgeving teweegbrengt.

Dat betekent nogal wat.

Het is NU de tijd waarin we ons bewust worden van onze interne aangeleerde en overgenomen kaders en systemen. En hoe jouw binnenwereld onlosmakelijk verbonden is met de buitenwereld.

Als ik dan weer terugdenk aan de storm van afgelopen week en verder kijk dan klimatologische ontwikkelingen: denkend aan dat er nu een interne verschuiving gaande is, waarbij bewuste en onbewuste processen plaatsvinden, denkend aan dat alles energie is en dus verbonden is.  Zou het dan niet zo kunnen zijn dat de storm een uitdrukking en weerspiegeling is van deze innerlijke processen? Een uitdrukking van de verschuiving zelf. Zo binnen, zo buiten …

Tja, best wel pittige stof om over na te denken en te voelen. 

Hoe ervaar jij het op dit moment? Wat neem jij waar? Wat is jouw gevoel bij deze verschuivingen?

Ik ben heel benieuwd dus ik hoor het graag van je! Laat je een bericht achter?

Wil je GRATIS TIPS en VIDEO’S ontvangen om te ontdekken hoe je vandaag al meer verbinding met jezelf kunt maken? Klik dan op deze link

1

About the Author:

  Related Posts
  • No related posts found.

Comments

  1. Jarka doeswijk  January 24, 2018

    Ik hoor je Deborah en voel het ook vanbinnen en zie het om me heen. Fijn dat je erover schrijft. Doet me goed.

    reply

Add a CommentDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op deze website ga je akkoord met onze cookie policy zoals vermeld op de website.