Yoga 

Yoga betekent verbinding en wel de verbinding tussen lichaam en geest. In ons moderne en drukke leven is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord wat rusteloosheid, te veel spanning, stress, fysieke en/of emotionele klachten en slapeloosheid tot gevolg kan hebben.

Yoga stelt je in staat door oefeningen, lichaamshoudingen (asana’s), ademhalings- en ontspanningsoefeningen en meditaties de balans te herstellen en beter te luisteren naar je lichaam. Hierdoor wordt de gezondheid en het algehele welzijn bevorderd. Je lichaam wordt sterker en soepeler, je krijgt meer focus, concentratie, rust en ontspanning.

Binnen de yoga zijn er diverse stromingen. De stijlen variëren tussen fysiek heel krachtig tot heel zacht of voornamelijk gericht op meditatie.

Bij Centrum Het Licht werken we vanuit de Hatha Yoga traditie, gemengd met dansinvloeden waardoor de les een dynamische en toch zachte flow heeft. Binnen de lessen wordt er afgewisseld tussen yogahoudingen, yogadansflow en is er veel aandacht voor de ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Wij bieden een uitgebreid scala aan diverse soorten yoga waaronder pilates, zwangerschapsyoga, 55+ yoga en nog veel meer. Zie hiervoor ons lesaanbod.

Dans

Ook dans heeft een positieve invloed op je algehele welzijn. Het stimuleert je bloedsomloop, versterkt en verlengt de spieren en verbetert de conditie. Daarnaast kan je met dans je gevoel uiten en zo expressie geven aan jezelf. Je wordt er vrolijker en energieker van. Bovendien ben je met dansen op en top bezig met je creativiteit.

Behandelingen

Ook kan je langskomen voor een chakra/aura behandeling. In deze sessies kijk ik naar waar er blokkades of lekken zitten in het energiesysteem van de persoon en wordt er – waar nodig – energie toegevoegd of weggehaald. Hierdoor gaat je levensstroom beter vloeien en kom je weer in balans. Meer informatie over de behandelingen vind je hier.

Informatie

Voor meer informatie over de lessen bij Centrum Het Licht klik op lesaanbod en/of neem contact op via info@centrumhetlicht.nl.

Voor het actuele lesrooster en de tarieven klik hier.