Zwangerschapsyoga

De komst van een kindje is een bijzondere tijd in het leven van de vrouw, het kindje zelf en de partner. Het is een tijd van verandering, zowel lichamelijk als emotioneel, mentaal en spiritueel. Zwangerschapsyoga is een goede begeleiding tijdens deze fase en bereid je voor op de bevalling. Tijdens een zwangerschapsyogales worden oefeningen gedaan die het lichaam sterk en soepel maken om in goede conditie te blijven tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast helpt zwangerschapsyoga het vertrouwen in je eigen kracht te versterken.

Ook leer je specifieke ademhalingstechnieken en houdingen om de weeën op te vangen, perstechnieken, baringshoudingen, zorg voor bekken en bekkenbodem en massages.

 

Partnerles

Een keer per maand is er een partnerles. In deze les doe je samen met je partner (man, vriend/vriendin) yogaoefeningen en wordt er aandacht besteed aan de rol van de partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. De partner zal bekend raken met de (ademhalings)oefeningen en de massagetechnieken zodat hij/zij jou kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Opzet van de les

De cursus zwangerschapsyoga is een doorlopende cursus. Tijdens de lessen komt een aantal belangrijke thema’s regelmatig terug. Zo leer je diverse ademhalingsoefeningen en bevallingshoudingen om de weeën op te vangen, je leert je bewust te ontspannen en je ademhaling als krachtbron in te zetten tijdens het persen. Aan het einde van elke les doen we een ontspanningsoefening.

Instromen

Je kunt vanaf je 13e zwangerschapsweek op elk gewenst moment instromen in de cursus. Later instromen kan natuurlijk ook.

Inschrijven kan voor 5 of 10 lessen. Meer kan ook, maar ik adviseer 10 lessen te volgen (mits mogelijk). Dit is afhankelijk van hoe ver je bent in je zwangerschap.

Binnen die 10 lessen komen diverse thema’s aan bod aangaande de zwangerschap, bevalling en daarna. Door veel te oefenen raak je meer en meer vertrouwd met het lesmateriaal en stelt het je in staat om de oefeningen goed te beheersen, wat weer bevorderlijk is voor de bevalling. 

Lees hier diverse referenties van voormalige cursisten. 

Zwangerschapsyoga wordt op de dinsdag gegeven. Het tijdstip volgt z.s.m. 

Na de bevalling kun je ook bij ons terecht voor mama- en baby-/dreumesyoga om weer fit en in balans te zijn. Voor meer informatie over mama- en baby-/dreumesyoga of de postnatale training zonder baby, klik hier.

 


Centrum Het Licht organiseert zes keer per jaar een ‘Mamacafé‘.

Het doel van het Mamacafé is om moeders in contact met elkaar te brengen, ervaringen over het moederschap te delen en het volgen van leuke, inspirerende workshops en lezingen over verschillende thema’s.

Elke vrijdagochtend staat in het teken van een thema. Er is een interactief gedeelte met je kind en een fijne gespreksronde met koffie, thee en taart. Wil je op de hoogte blijven van de data en de thema’s? Meld je dan aan via e-mail.

 

 

Voorbeeld van thema’s: 

• bewegen met je kind

• hoe zorg je goed voor jezelf als moeder?

• kind en klank

• gezonde voeding en hoe herken je dat je kind een intolerantie of een allergie heeft?

• de mooiste, spannendste, kleurrijkste, rustige kinderboeken

• en nog vele andere boeiende thema’s.

Voor meer info kun je de Facebookpagina van het Mamacafé Ommoord bezoeken.