> Onderstaand een overzicht van de workshops en lezingen in Centrum Het Licht <<

 

Klankbeleving en Zelfonderzoek met Asma Toet-Achkroune

‘Klankbeleving en Zelfonderzoek’ 

met Asma Toet-Achkroune

op 4 oktober 2018

 

met deze keer de thema’s zelfbeschikking, autonomie en leiderschap.

 

Asma heeft een mooie gave, namelijk via speciale klankfrequenties vanuit haar oorspronkelijke ZIJN beweging te brengen in de energie. 

De klankfrequenties die Asma deze avond in transmissie zal brengen, zullen de basis vormen van waaruit gewerkt kan worden om diepgaande informaties, inzichten, gevoelens en emoties in het ZELF aan te raken en in beweging te brengen. Door open en aandachtig met jouw waarneming bij deze informatie in jezelf aanwezig te zijn, kan er meer inzicht, helderheid en beweging ontstaan over de thema’s zelfbeschikking, autonomie en leiderschap in jouw eigen leven.

Het belooft een inspirerende avond te worden. Kom je ook? Meld je dan gauw aan want vol = vol. Meer informatie vind je onderaan de tekst van Asma.

De klankbeleving en het zelfonderzoek zoals Asma deze beschrijft:

“De mens van deze Aarde wordt van jongs af aan al bedolven onder regels, visies, kaders en structuren van buitenaf. Je kunt hierbij o.a. denken aan invloeden vanuit de opvoeding, religies, familiesystemen, school- en werksystemen, culturele achtergronden en overheden. Hierdoor raken we al op zeer jonge leeftijd de verbinding met de eigen Kracht en de unieke eigenheid van onze innerlijke visie en stem grotendeels kwijt.

De autonomie en de zelfbeschikking van de Mens wordt op vele vlakken geleid, ingeperkt en gemaskeerd. We kunnen hierdoor onze eigen kennis, ons belang, onze aanwezigheid en onze bijdrage op deze aarde gaan bevragen, waardoor ons Innerlijke Licht nog meer dimt. En uiteindelijk kunnen we hierdoor zelfs gevoelens gaan ervaren dat we er niet toe doen en dat we niet meer op deze aarde willen, mogen, kunnen of horen te zijn.

Voortdurend wordt onze aandacht misleid en afgeleid van ons eigen Innerlijk Weten, onze Innerlijke Kracht en onze autonome, vrije en niet gekaderde Waarneming. Hiermee wordt er gepoogd om de organische Verbindingskracht en de Scheppingskracht die wij als Mensen in ons dragen achter de schermen te houden, te ontkrachten en zelfs uit te schakelen.

Wij zijn echter onlosmakelijk met deze Kracht in onszelf verbonden en het is hoog tijd dat wij ons dit weer gaan herinneren. Het is tijd dat we ons weer gaan herinneren wie wij waarlijk Zijn en dat we onze stem weer laten horen. Het is tijd dat we onze ogen en ons Hart openen en in alle eerlijkheid de werkelijke staat van het leven hier op aarde bekijken.

We mogen ons bewust worden van onze Innerlijke Kracht en van hieruit besluiten dat we de controle over onszelf weer terug nemen. Het is tijd dat we besluiten dat we onszelf gaan bevrijden van vooraf opgestelde en opgelegde programma’s en gedragingen, zodat we weer gaan leven en functioneren als autonome en soevereine Mensen. En het is hoog tijd dat we dit niet alleen zeggen, maar dat we dit ook daadwerkelijk gaan DOEN.

Hiervoor is bereidwilligheid en moed nodig. Het is nodig om diepgaande zelf-onderzoeken te verrichten en de informatie aan te kijken die we in onszelf en buiten onszelf tegen komen. Het is nodig dat we alles wat we (denken te) weten en alles wat we geloven ter discussie durven te stellen, om zo af te pellen wat niet waarlijk bij ons hoort. We mogen daadwerkelijk alles onder de loep nemen en bevragen, zelfs (en misschien wel juist) de mooie, fijn voelende en bijdragende zaken in het leven. Het zelf-onderzoek is nodig om onze eigen Innerlijke Vrijheid te herstellen en om zo vrij te komen van de volgzaamheidsprogramma’s die we in ons dragen.

Tijdens deze ‘Klankbeleving en Zelfonderzoek’ wordt er een aanzet gegeven om het eigen onderzoek naar de thema’s Zelfbeschikking, autonomie en leiderschap in te zetten. De klankfrequenties die Asma in transmissie zal brengen, zullen de basis vormen van waaruit gewerkt kan worden om diepgaande informaties, inzichten, gevoelens en emoties in het Zelf aan te raken en in beweging te brengen. Door open en aandachtig met jouw waarneming bij deze informatie in jezelf aanwezig te zijn, kan er meer inzicht, helderheid en beweging ontstaan omtrent deze thema’s in jouw eigen leven.”

Praktische informatie:
Datum: donderdagavond 4 oktober 2018
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Kosten: € 25,00
Aanmelden? Klik hier of stuur een mailtje naar info@centrumhetlicht.nl.

 


Grote Lichtmeditatie / Bekrachtigingsbijeenkomst!

Wil je gezamenlijk een mooiere wereld creëren? Gaan staan voor wie je bent en jouw unieke, prachtige licht laten stralen?

 

Kom dan op 21 april a.s. het veld bekrachtigen!


 

Power of the crowd!

Met 200 mensen tegelijkertijd, vanuit ons hart, onze aandacht naar één thema richten. Dan breng je beweging in de energie waardoor er verandering kan plaatsvinden.

Het wordt een mooie middag in Rotterdam Ommoord waarbij we samenkomen, verbinden, delen en een gezamenlijke bekrachtiging gaan doen. Samen het veld in beweging brengen en vanuit ons dieper potentieel de aarde of wereldthema’s waarnemen. Daarnaast is er ruimte om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan. Een fijne middag met vrienden onder elkaar.

 

Meer info:

Datum: zaterdag 21 april
Tijd: van 14.00 – 16.30 uur
Kosten: € 5,00 (dit is om de zaal en organisatie eromheen te bekostigen).

Aanmelden kan alleen via dit e-mailadres

 


 

Workshops en lezingen

* Themabijeenkomsten “De bewustzijnsverschuiving van de mens”

* Lichtmeditaties

* Klankconcerten

* Workshop Stemexpressie

Over onze lezingen:

Centrum Het Licht organiseert samen met anderen diverse lezingen. Doel van deze lezingen is het verruimen van onze huidige denkwijzen en het vergroten van het bewustzijn.

Thema’s zijn o.a.:

* Themabijeenkomsten “De Bewustzijnsverschuiving van de mens”.

* Lezing: De kracht van het hart

* Lezing: ‘Bits, Bytes en Bewustzijn’ van het gelijknamige boek door auteur en spreker Yfke Laanstra

Maar ook lezingen over gezonde voeding, gebruik van aromatherapie, communiceren met paarden, buitenaards leven en andere boeiende thema’s komen aan bod.

Houd de website en/of mijn Facebookpagina in de gaten voor de planning.

Wil je op de hoogte blijven van de lezingen en andere activiteiten van Centrum Het Licht? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je meer verdieping en verbinding met jezelf dan is de training “Terug naar je kern” wat voor jou. Klik hier voor inhoudelijke informatie over deze training.


 

Themabijeenkomsten “De bewustzijnsverschuiving van de mens”

fotolia-aardeIk ben al een tijd bezig met het idee om bijeenkomsten te organiseren om te gaan praten over de bewustzijnsverschuiving en transitie waar wij ons momenteel in bevinden. Het zal niemand ontgaan zijn dat er veel veranderingen, verschuivingen, onrust en chaos heerst op deze planeet. In de financiële wereld, de gezondheidszorg, de voedingsindustrie, in de politieke arena, het klimaat etc. Dit allemaal heeft te maken met deze bewustzijnsverschuiving: in deze tijd worden steeds meer mensen wakker. We zitten in de overgang naar een ruimer bewustzijn. Hierdoor vinden er binnenin onszelf maar ook in de wereld om ons heen veranderingen plaats.

 

Hoe kun je hiermee omgaan? Wat gebeurt er? Wat is er werkelijk aan de hand? Wat is er nodig om in je eigen kracht te komen en te blijven?.

In deze bijeenkomsten zal ik ingaan op diverse thema’s zoals:

  • Wie zijn wij?
  • Waarom zijn wij hier?
  • Wat betekent bewustzijnsverschuiving?
  • Waarom lijkt dit gepaard te gaan met zoveel onrust en chaos op het wereldtoneel?
  • Wie heeft de touwtjes in handen?
  • Zijn wij werkelijk vrij?
  • Wie heeft er baat bij deze chaos en wat is er nodig om het tij te keren?

Deze bijeenkomsten zullen je bewustzijn en waarneming oprekken waardoor er verschuivingen zullen plaatsvinden in je huidige denkpatronen en zienswijzen. Hierdoor wordt je aangeraakt en uitgenodigd om op onderzoek te gaan binnenin jezelf. Hoe zie jij de wereld en welke stappen ga jij zetten in jezelf om je te kunnen openen voor deze verschuiving in bewustzijn?

Gaat de toekomst van onze aarde en de mensheid ook jou aan het hart? Ben je bereid om je mind open te zetten voor nieuwe zienswijzen? Wil je onderzoeken wie je daadwerkelijk bent en wat deze thema’s in jezelf aanraken?

Laten we samen op onderzoek gaan, je bent van harte welkom!

Wil je meer informatie? Klik dan hier.


 

Lichtmeditatie

Een maandelijks terugkerende meditatieavond. Samen mediteren voor meer rust, vrede en harmonie in onszelf en voor de aarde. Om het jaar 2017 mooi af te sluiten organiseer ik op donderdagavond 23 november en donderdagavond 21 december weer een lichtmeditatie. Samen laten we het licht schijnen in ons en om ons heen. Gezamenlijk versterken we het veld van licht, liefde en respect.
Tijd beide data: 20.00-21.30 uur
Locatie: Centrum Het Licht
Kosten: Op basis van donatie
Graag via e-mail aanmelden


 
Klankconcerten

IMG_2902

Een Gong klankbad is een circa één uur durende sessie waarbij je op een matje comfortabel en warm ligt in een ontspannen toestand. De klanken van de instrumenten brengen je in een staat tussen waken en slapen in. Doordat er met verschillende technieken en verschillende instrumenten gespeeld wordt, zal je ook een diversiteit in gevoelens en emoties ervaren. Naast de hoorbare geluiden zijn er sublieme trillingen die op vele niveaus een energetische uitwerking hebben op lichaam en geest. Over het algemeen is dat ontspanning en het terugbrengen van gespannen cellen in hun natuurlijke staat van rust. Op die manier ondersteunt een klankbad het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Je kunt jezelf voorafgaand aan een klankbad ook een intentie meegeven zoals blokkades overwinnen, inspiratie vinden, gezondheid, dromen uit laten komen en reiniging.

Centrum Het Licht organiseert een paar keer per jaar een klankbad. Elk klankbad is anders en de moeite waard om te ervaren. De variatie zit hem in de keuze van instrumenten alsook diegene die het klankbad geeft.

Tijdens een klankbad komen diverse instrumenten aan bod. Denk hierbij aan klankschalen (metalen en kristallen schalen), harp, zang, drums, oceandrums, gongs, windgongs, bellen, hangdrum, fluit en andere betoverende instrumenten. De ene keer is het een ingetogen klankbad met alleen klankschalen en zang en de andere keer een betoverend klankbad met allemaal verschillende instrumenten. Elk instrument geeft een andere klank en een andere trilling en werkt ook anders op je lichaam en geest. Een ding is zeker. Een klankbad is een onvergetelijke, ontspannen en rustgevende ervaring.

Datum 2017: 11 november (de data voor 2018 zetten we binnenkort online)

Kosten: € 15,00 per keer

Aanmelden: klik hier


 

Workshop stemexpressie – Hoe klink jij in 2018?

fotolia lenteTrakteer jezelf op een klankenreis van vier avonden.

Tijdens de workshop komen o.a. klank, adem, resonantie, spelen in de vrije ruimte en lichaamsbewustzijn aan bod. Ontmoet elkaar in klank, beweging en spel. Spannend, bevrijdend en vernieuwend!

Ken je de film ‘As it is in heaven’? Een prachtige film die o.a. laat zien hoe bevrijdend het kan werken om expressief met stem en lichaam bezig te zijn. Deze expressieve manier van uiten is zeer laagdrempelig en daarom geschikt voor alle leeftijden.

Stemexpressie beïnvloedt jou als individu en jouw plek in de groep in positieve zin op verschillende manieren. De kwaliteiten die jij als mens bij je draagt, worden tijdens een workshop stemexpressie op verschillende manieren belicht en ontwikkeld. Dit is soms confronterend maar uiteindelijk komt er beweging in vastzittende ‘oude’ patronen. Het resultaat is verbinding, bevrijding en acceptatie.

De data voor 2018 zetten we binnenkort online.